LEIEVURDERING
NÆRINGSEIENDOM

 

Vi tror at det er lønnsomhet i å få leiepris på næringseiendom riktig. Her er det fint å ha noen å spille ball med. Vi finner sammen ut av hva det skal koste å leie kontor, industribygg, lagerbygg, butikklokaler, hotell eller andre former for næringseiendom.

En leievurdering utføres som en rapport hvor man beskriver et sammendrag av makroøkonomi i Norge, eiendomsmarkedet, markedet generelt, i tillegg til positive og negative forhold i og rundt eiendommen/lokalet som leies. Det estimeres en markedsleie for eiendommen eller lokalet.

Markedsleie defineres som hva markedet er villig til å betale ved en standard leiekontrakt og med lokalene ledige. Markedsleie er etter vårt syn ikke det maksimale en enkelt potensiell leietaker er villig til å betale for et enkelt lokale, men den leien flere uavhengige interessenter anser som riktig leie. En enkelt leietaker kan av spesielle årsaker være villig til å betale spesielt høy leie for å sikre seg eiendommen. Dette er ikke markedsleie. Markedsleie baseres på en ordinær leiekontrakt som kan indeksreguleres med 100% KPI hvert år.

En riktig satt markedsleie kan minimere sannsynligheten for å miste leietakere med alle de kostnadene og risiko det medfører.

Om ønskelig vurderes også eksisterende leiekontrakter.

Komplett taksering AS utfører leievurderinger av:

 • Kontoreiendommer
 • Industri-, lager- og logistikkeiendommer
 • Kombinasjonslokaler
 • Retail (butikk-, senter- og serviceeiendommer)
 • Hotell og reiselivsanlegg

Vennligst bestill konsultasjon ved å fylle ut skjemaet nedenfor. Vi vil ta snarlig kontakt.

  Felter merket med * er obligatorisk og
  må fylles ut


  Medlemmer i Norsk takst


  Medlem i Norsk takst